Over Vonk

Vzw Vonk biedt, in samenwerking met de steden Genk en Hasselt, betaalbare atelierruimtes aan voor startende en professionele kunstenaars/organisaties. Gedurende een werkperiode van 3 jaar kan de kunstenaar gebruik maken van een atelier met alle nutsvoorzieningen en dit tegen een betaalbare vergoeding. De ateliers staan open voor beeldend kunstenaars maar ook andere disciplines komen in aanmerking

Vonk heeft ateliers in een oude elektriciteitcabine in Godsheide, net buiten de grote ring van Hasselt, in de voormalige basisschool de Kameleon in Sint-Lambrechts-Herk en in het voormalige Regina Mundi klooster in het centrum van Genk. 

Ons Laatste Nieuws

SOLO zomerresidentie 2018

SOLO zomerresidentie 2018

SOLO zomerresidentie is een samenwerking tussen Vlaamse atelierorganisaties NUCLEO uit Gent, Studio Start uit Antwerpen en Cas-co uit Leuven, in alliantie met het Roger Raveelmuseum.

The Artist’s Studio? navigeert door verschillende typologieën van het kunstenaarsatelier. Vanuit de diverse kunstenaarspraktijken van de kunstenaars van Vonk (een organisatie die atelierruimte aanbiedt aan professionele kunstenaars in Hasselt en Genk) gaat de tentoonstelling in op de verhouding tussen de kunstwerken en hun ontstaansplek. Heeft de kunstenaar een vast atelier nodig om te werken? Is het atelier een reflectieruimte of eerder een sacrale plaats? Functioneert het atelier als een museum? Of is het vooral een laboratorium voor kennisproductie?

Nocturne + film in begijnhoftuin: Final Portrait

Nocturne + film in begijnhoftuin: Final Portrait

Op zondag 29 juli sluit Z33 de tentoonstelling The Artist’s Studio?feestelijk af met een nocturne en een filmvoorstelling in de gezellige Begijnhoftuin.